Геращенко пропонує відібрати заводи Фірташа за газові борги

Геращенко пропонує відібрати заводи Фірташа за газові борги

На думку політика, заяви компанії є шантажем.

Джерело: Відомості

Народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook відреагував на зупинку роботи підприємств групи Дмитра Фірташа «Ostchem» через безперервний тиск. Йдеться про підприємства «Азот» у Черкасах і «Рівнеазот». 

За його інформацією, загальна заборгованість підприємств за отриманий від держави газ у період з 2010 до 2013 років оцінюється в 5,7 мільярда гривень.

«За курсом долара, який був у період 2010-2013 років, це була сума більш ніж в 700 мільйонів доларів США. Газ, який купувався НАК «Нафтогаз» в Росії і борги за який вішалися на весь український народ, надавався підприємствам Фірташа, які за нього розплачувалися коли хотіли або не розплачувалися взагалі», — уточнив Геращенко.

Він також зазначив, що заяви «Ostchem» Фірташа про зупинення роботи підприємств є шантажем.

«Якщо Дмитро Фірташ не хоче розплачуватися за боргами, то його заводи з виробництва добрив держава Україна повинна конфіскувати за рахунок боргів за газ. А потім — або продати міжнародним хімічним концернам за найвищу ціну або поставити ефективного державного менеджера, який розвиватиме цю важливу для економіки України галузь», — запропонував народний депутат.

Нагадаємо, напередодні прес-служба «Ostchem» опублікувала заяву, в якій повідомляється, що призупинення роботи підприємств у Черкасах та Рівному призведе до зриву посівної і позбавить роботи тисячі українців. 

Loading...