1,5 мільярда доларів потрібно Україні на відновлення регіонів, постраждалих від бойовиків

1,5 мільярда доларів потрібно Україні на відновлення регіонів, постраждалих від бойовиків

За попередніми розрахунками на відновлення регіонів України, що постраждали унаслідок бойових дій потрібно 1,52 млрд доларів.

Джерело: Відомості

Про це йдеться у «Плані відновлення України», представленому на міжнародній конференції на підтримку України, передає УНН.

Як вказується у документі, така цифра отримана завдяки спільним розрахункам Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, ЄС, ООН та Світового банку.

Таким чином, загальна сума на відновлення і розбудову миру у Донецькій та Луганській областях становить 1520,1 млн доларів, що включає 1257,8 млн доларів на розбудову інфраструктури та соціальних послуг, 135,5 млн доларів для економічного відновлення та ще 126,8 млн доларів для забезпечення громадської безпеки.

До першого і найчисельнішого пункту експерти включають галузі освіти, енергетики, охорони здоров’я, забезпечення постраждалих житлом, водопостачання та транспорт.

За розрахунками, наведеними у документі, реалізація цього плану має допомогти 3,2 млн громадян України, які постраждали в результаті бойових дій на сході, хоча при цьому реально потребують допомоги близько 5 млн осіб.

У Мінрегіоні наголошують, що реалізація проектів із розбудови миру планується не пізніше 2017 року.

«Це питання (відновлення постраждалих регіонів) пов’язане не тільки з Луганською та Донецькою областю, це також Харківська область, де більше 140 тисяч переселенців, Дніпропетровська — більше ніж 80 тис, Запорізька область — 65 тис та інші», — наголосив міністр регіонального розвитку Г.Зубко.

За словами міністра хаос на сході створюється для того, аби гальмувати Україну у європейських реформах.

Loading...